_MG_0111

Oj oj, så Mycket text men ack så viktig att läsa!!!

Nyföddfotografering

Barn & Familjfotografering.

Vad är värdet av en fotografering, mycket viktigt att läsa och fundera över?
Att värdera bilder är att värdera minnen. Bilder ska väcka känslor och en bra bild gör just det. Den skalar bort det oväsentliga och lyfter fram det den är tänkt att visa. Vad du värderar med en bild och hur mycket bilden är värd för dig kan bara du säga och kanske vet du inte det förrän i efterhand. Men när du funderar på att anlita en fotograf är det bra att samtidigt fundera på vad som är viktigt för just er. 
De flesta kunder spenderar mellan 6000-15000 kr på sin nyföddfotografering med Fotograf Johanna Majkvist.

Varför just Fotograf Johanna Majkvist?
I första hand hoppas jag att ni väljer mig för att ni gillar min stil på bilderna. Ni ska ju naturligtvis välja en fotograf som tar sådana bilder som ni tycker om eller vill ha för stunden. Är det uppställda porträtt där alla blickar in i kameran eller bilder som fångar er familj som den är som ni vill ha? Oavsett så ska ni gå till en fotograf som passar er. Vi vill gärna att bilderna ska visa personligheter och för mig är det viktigt att fotograferering är avslappnad. Visst tar jag uppställda porträtt men om det är en fotografering med små barn är det viktigt för mig att de har roligt och att föräldrarna också kan slappna av.
Det ska vara roligt och enkelt att bli fotograferade av mig, från att ni kontaktar mig tills att ni har fått bilderna i det format ni vill ha dem. 
Så gillar du min stil och känsla i bilderna, då ska du boka mig. Men tycker du att jag är för dyr så ska du självklart välja en billigare fotograf. 

Varför professionell fotograf?
Dåliga ljusförhållanden och störande miljöer är några av de saker som en professionell fotograferar har utrustning och kunskap för att hantera. Med rätt teknik kan en fotograf göra bilden ljus, skapa rätt blickfång och få bilden att lyfta ändå. Att kunna komponera bilden och lyfta fram motivet, använda sig av omgivningen hör till fotografens kunskap. Fotoböcker och kopior av hög kvalitet är också något som de flesta professionella fotografer kan erbjuda eller hjälpa till med. Men det finns fler skäl ändå till varför man kan vilja anlita en professionell fotograf. En duktig porträttfotograf får även den som inte är van att stå framför kameran att känna sig bekväm med situationen, vara avslappnad och ha en trevlig stund. Då blir känslan för bilderna i efterhand också ännu bättre. 

Vad betalar ni för?
När ni betalar för en fotografering, betalar ni också för fotografens förberedelser, efterbehandling och paketering av bilderna. En fotograf spenderar idag mer tid framför datorn, där urval och framkallning sker, än bakom kameran. 

Hur bokar ni?
Börja med att kontakta mig via e-post, telefon eller kontaktformuläret, så får ni mer info och jag kan besvara era frågor om ni har några.

Hur långt i förväg bör jag boka min nyföddfotografering?
När du är gravid!! Boka gärna runt graviditetsvecka 26-32. 

Vilken är den bästa åldern för att fotografera en nyfödd?
Nyföddfotografering sker när bebisen är mellan 3-10 dagar. De flesta bebisar har lätt för att sova  dom första dagarna och är enkla att lägga i olika vackra poser. 

Var fotograferar vi?
Fotograferingen äger rum i Fotograf Johanna Majkvist studio i Träslövsläge som ligger 6 km söder om Varberg.  Fotograf Johanna fotar i sin studio med naturligt ljus eller blixt och har rekvisita som används vid fotograferingen.

Nått vi bör tänka på?
Det är bra om ni har ett linne eller en kortärmad tröja på er för det blir varmt i studion. Ska du som förälder vara med på bild är det bra om du har en enfärgad tröja/klänning på dig i svart,  vitt eller i en annan ljus färg. Fixa gärna till naglarna så dom är fina.
Det är även bra om ni innan ni anländer till Fotograf Johanna Majkvist har försökt att hålla din bebis vaken så hon eller han kan sova gott i studion. Amma är bra om du gör i studion när du kommer, just för att landa och acklimatisera sig.

Vad kostar en nyföddfotografering?
Kontakta mig gärna för att få mer info om priser.  Du kan även här se priser. 

Får vi högupplösta bildfiler i priset?
Inga bildfiler ingår utan detta får man mer än gärna köpa.

Hur går en bokning till?
När ni kontaktar Fotograf Johanna Majkvist  berättar ni var och när ni vill bli fotograferade. Ni får då förslag på tider att välja på. Vi delger er tips och annat man bör tänka på vid fotografering.  

Vad och var fotograferar vi?
Fotograf Johanna Majkvist fotograferar familjer i Hallands län.
Fotosessionen sker dagtid eller kvällstid under vår/sommar/höst när solen ger oss vackert ljus. Under vintern fotograferar vi under dagens ljusaste timmar.
Möjligheten finns även att fotografera i studio.

Vad ska vi ha på oss?
Jag önskar ljusa eller dova naturliga kläder, klänningar, koftor. Jag vill att man undviker stora som små tryck och med figurer. Ha gärna enfärgade kläder, Jeans, klänningar och övriga kläder i gammelrosa/gammellila, beigt, vita, brunt, grått, blått, mossgrönt. På vintern är det fint om man har kläder i bruna/gråa/blåa och beiga toner, även fina mössor och vantar. Lager på lager är fint. Se till att ni har fina skor/stövlar.

Vad kostar en barnfotografering?
En barnfotografering kostar från 1 500 kr. Men kontakta mig gärna för att få mer info.

Något annat vi bör tänka på?
Se alltid till att era barn är mätta och pigga  inför fotograferingen, det är aldrig roligt att komma till fotografen och vara trött och hungrig.
Det är även bra om era barn är rena och fina i ansiktet, skulle det hända att era barn har utslag, blåtira eller är snoriga den dagen det är fotografering, är det bäst och boka om tiden och ta en dag längre fram när det gått över. 
Om barnet har napp så se gärna till att den inte är inne i munnen innan fotograferingen då den ibland kan ge fula tryckmärken i ansiktet.
Ställ inga höga krav på era barn under fotograferingen, det är barn det handlar om och vi vuxna vill mer än vad barnen vill. Jag ber er även hålla en mild och god ton till barnen. Att hota eller skälla på barnet hjälper inte. Märker vi att barnet absolut inte vill fotograferas eller bara gråter så tvingar vi inte barnet att posa utan ser om vi kan boka in en ny fotografering längre fram.

© Copyright 2018 Fotograf Johanna Majkvist - Barn & familjfotograf i halland

© Copyright 2018 Fotograf Johanna Majkvist - Barn & familjfotograf i Träslövsläge, Varberg, Halland